Hieronta

Tervetuloa Hierontahuone VPK:lle

Osteopatia

Ortopedisessä osteopatiassa haastattelulla ja tarkalla kliinisellä tutkimisella on merkittävä rooli. Haastattelun ja tutkimisen avulla selvitetään vaivan syy. Siksi ensimmäisellä käynnillä on hyvä varata enemmän aikaa. Ortopedinen osteopatia on tuki-ja liikuntaelimistön hoitamiseen ja tutkimiseen erikoistunut hoitomuoto. Osteopatiahoito pitää sisällään erilaisia manuaalisia tekniikoita, nikamien ja nivelten manipulaatioita, alueellista hierontahoitoa, passiivisia venyttelytekniikoita sekä opastusta kuntoutukseen. Terapeuttisella harjoittelulla ja siihen ohjaamisella on tuki- ja liikuntaelinten pinnetiloissa suuri merkitys. Töölö Gymin tiloissa harjoittelun ohjaaminen sujuu mutkattomasti.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan avulla voidaan rentouttaa lihaksia ja hermostoa ja sitä kautta vaikuttaa kipuun sitä lievittäen. Urheiluhieronta eroaa perinteisestä hieronnasta otevalikoiman, tarkkuuden ja voimakkuudenkin suhteen. Urheiluhieronnalla voidaan vilkastuttaa kudosten imunestekiertoa sekä vaikuttaa kivunsäätelymekanismeihin. Urheiluhieronnalla saadaan myös lievitettyä harjoittelusta johtuvan viivästyneen lihaskivun eli nk. DOMSin oireita, joita saattaa ilmetä kaikilla liikuntaa harrastavilla ihmisillä. Käsittelyssä olleet lihakset yleensä tuntuvat hoidon jälkeen kevyemmiltä ja unen laatu hieronnnan jälkeen on parempi. Urheiluhieronta suoritetaan aina asiakkaan mukaan, hoitoalue mietitään tarkasti ja otetaan huomioon asiakkaan tila hoitoon tullessa.
Jokaiselle löytyy oikeanlainen tapa ja voimakkuus hierontaan. Asiakkaan palautteella onkin tässäkin asiassa iso merkitys. Palaute niin hoidon aikana kuin sen jälkeen ohjaa käsittelyä, jotta juuri Sinulle saadaan aikaan optimaalinen hoitotulos!

Urheiluvammat

Lajista riippumatta urheilija, kuntourheilija tai aktiiviliikkuja voi joutua silloin tällöin kokemaan erilaisia urheiluvammoja: lihasrevähdyksiä tai -venähdyksiä, nivelsidevammoja, murtumia ja niin edelleen. Nilkan, polvinivelen, olkapään ja alaselän alueen vammat ovat kuntoilijoiden ja urheilijoiden piirissä usein lajinomaisia. Lajista riippuen on ”tyypillisempiä” rasitusvammoja, joiden saamiselle on kohonnut riski. Kamppailu- ja kontaktilajit ovat oma lukunsa, koska niissä altistutaan mahdollisesti voimakkaillekin väännöille ja iskuille koko kehon alueella. Urheiluhieronnalla saadaan aikaan hermostollista rentoutumista. Mobilisoivilla tekniikoilla voidaan nikama-rakenteiden toimintahäiriöitä vapauttaa ja näin saadaan urheilevalle ihmiselle luottoa omaan kroppaan , kun liikelaajuutta tulee lisää. Kun keho on toiminnallisesti vapaampi liikkumaan, altistutaan vähemmän liialliselle rasitukselle tai tunnistetaan ne paremmin. Kaikesta huolimatta on tärkeää muistaa suorittaa hyvä lämmittely ennen urheilusuorituksen aloittamista!

Hierontahuone VPK

Veli-Pekka Karstela
Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, EAT
Töölöntorinkatu 2b, 00260 Helsinki
Sis.käynti myös Töölö Gym
puh. 0400 955 801

vp.karstela@gmail.com
www.hierontahuonevpk.fi
Facebook: Hierontahuone VPK